خبرگزاری فارس: سردبیر هفته نامه صبح صادق گفت: در وضعیت فعلی طراحان جنگ نرم آنچه را به عنوان برنامه طراحی میکنند، مبتنی بر اشتراک جوامع انسانی است و یقیناً جنگ نرم زمانی بسیار پرخطر خواهد بود که دشمن بتواند ویژگیهای خاص هر جامعه را شناسایی کند.

رضا گرمابدری سردبیر هفته نامه صبح صادق در گفتوگو با خبرنگار فارس در هجدهمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها بیان داشت: زمانی که دانشمندان حوزه انسانشناسی متوجه شدند میتوان با اقداماتی بر اندیشه افراد تاثیر گذاشت و به وسیله آن رفتار آنها را کنترل کرد به سمت آن ابزارها رفتند.
وی افزود: در جوامع بشری محور اصلی موضوعات انسان است و اتفاقات جامعه اعم از جنگها، جنایتها، صلح و عدالت ناشی از تفکر و رفتار انسان است.
گرمابدری ادامه داد: همین شناخت کافی بود افرادی که در این حوزه کار میکردند که قریب به اتفاق وابسته به کانونهای قدرت بودند به این مسئله روی آورند تا بتوانند مواردی را بیابند که در جهت دهی و رفتار مؤثر باشند.
سردبیر هفته نامه صبح صادق بیان داشت: با هدف در حوزه ابزارهای انتقالدهنده کارهای مهمی انجام دادند و توانستند با محتوای جهتدهی شده و انتقال آن به جوامع آنها را به سمت و سویی که مد نظر طراحان بود سوق دهند. به همین دلیل به تدریج شاهد تغییر رفتار در برخی جوامع شدیم.
وی ادامه داد: تغییر جوامع قدرت رسانه و تاثیرگذاری آن را نشان میداد که این ویژگی در نهایت مقولهای تحت عنوان جنگ نرم را ایجاد کرد.
گرمابدری تصریح کرد: جنگ نرم یعنی با دشمن به گونهای رفتار کنیم که تداعی خونریزی جنگ سخت را نداشته باشد و بدون اینکه مخاطب احساس کند در فرآیند تغییر و تحول قرار گرفته تا از خود مقاومت نشان دهد در دام طرحهای شما گرفتار شود.
مسئول مرکز مطالعات سیاسی سپاه بیان داشت: در جنگ نرم رسانهها سهمی بالغ بر 50درصد دارند؛ به عبارتی اگر رسانه را از میدان جنگ نرم حذف کنیم عملاً بی اثر میمانیم.
وی بیان داشت: در وضعیت فعلی طراحان جنگ نرم آنچه را به عنوان برنامه طراحی میکنند، مبتنی بر اشتراک جوامع انسانی است و یقیناً جنگ نرم زمانی بسیار پرخطر خواهد بود که دشمن بتواند ویژگیهای خاص هر جامعه را شناسایی کند.
گرمابدری ادامه داد: اکنون دشمن در شناخت جزئیات جامعه ما ضعف دارد و این موضوع به عنوان مانعی در پیشرفت آنهاست.
سردبیر هفته نامه صبح صادق در ادامه یادآور شد: اکنون باید حیطه عمومی که فعلا در اختیار دشمن است را به چالش بکشیم تا آنها نتوانند به جزئیات جامعه ما آسیب وارد کنند.