به گزارش قدس انلاین , یک استراتژیست روسی متخصص در مسائل ایران تاکید کرد که امریکا مدت هاست فرصت حمله به ایران را از دست داده است.
حیدر جمال، کارشناس سیاسی، استراتژیست و رئیس کمیته اسلامی روسیه روز 21 آبان 1390 (12 نوامبر 2011) در گفت وگویی با پایگاه اینترنتی روسی ناکانونه به بررسی دلایل این امر پرداخت که چرا امریکا و اسراییل قادر به حمله به ایران نخواهند بود.
جمال در ابتدا یکی از مهم ترین دلایل عدم حمله اسراییل به ایران را مخالفت امریکا دانست و گفت: «در خصوص اسرائیل باید گفت امریکا به طور غیر رسمی اعلام و به بیان بهتر به نتانیاهو فهمانده که در صورت پرواز هواپیماهای اسرائیلی به سوی ایران جنگنده های رهگیر امریکایی از عراق اعزام می شوند و انها را وادار به بازگشت می کنند چون واشنگتن به هیچ وجه قصد ندارد جنگی علیه ایران راه بیندازد».
وی ادامه داد: «خودم شخصا سال ها فکر می کردم امریکا دائما خواب حمله به ایران را می بیند. اما اولا، این ماجرا مربوط به دوران نومحافظه کاران می شده و نظریه انها بوده است، ثانیا، امریکا زمان مناسب برای حمله به ایران را از دست داده و ثالثا، اوباما هرگز خطر یک اقدام غیرقابل پیش بینی را قبل از انتخابات سال 2012 به جان نمی خرد».
وی درباره تاثیر گزارش اخیر آژانس بر مجموعه بحث ها درباره حمله نامی به ایران اظهار داشت: «گزارش اژانس هیچ نقشی ندارد چون سازمان های اطلاعاتی امریکا، اسرائیل و انگلیس در جریان اوضاع هستند و هیچ نیازی به گزارش ندارند».
وی سپس به ارزیابی سطح توانمندی های نظامی ایران پرداخت و گفت: «ساخت بمب اتمی در صورت آشنایی با فیزیک و داشتن اورانیوم حتی دریک ازمایشگاه سطح متوسط هم ممکن است ولی مسئله اصلی این نیست. این فقط برای افراد ناوارد جای سوال دارد. سوال چیز دیگری است: ایا ایران منابعی برای دفاع از تاسیسات هسته ای خود، مقابله با حمله احتمالی ودادن پاسخ مقتضی وتحمل جنگ طولانی با دشمنان مجهز به تسلیحات بسیار پیشرفته ای مانند امریکا، اسرائیل یا انگلیس دارد؟ براساس گزارش های کارشناسان امریکایی ایران تا سال 2015 از نظر توان صنعتی نظامی به سطح فرانسه فعلی می رسد. اولا باید درنظر داشت که بعید است امریکا خطر حمله به کشوری مانند فرانسه را به جان بخرد و دوما حتی سطح فعلی توان ایران هم خیلی جدی است».
حیدر جمال سپس به تفاوت های ایدئولوژیک ایران با دیگر کشورهایی که امریکا تا کنون با آنها وارد جنگ شده پرداخت و گفت: «ایرانی ها با کشوری مانند آرژانتین تفاوت دارند که در سال 1982در مناقشه فالکلند شکست خورد. تفاوت ایرانی ها این است که نگاه دیگری به ارزش های زندگی و مرگ و فداکردن خود دارند. همه کشورهایی که امریکا تا کنون به آنها حمله کرده از نظر معنوی ضعیف بوده اند. به عنوان نمونه صدام حسین را به خاطر بیاوریم. عراق دوران صدام و حزب بعث از مذهب جدا و برنامه رسمی حزب بعث ایجاد جامعه غیر مذهبی بود، دین ازجامعه کنار گذاشته شده و تحصیلات غیردینی به مردم تحمیل می شد و در واقع عامل اسلامی در دوران صدام حالت مخفی پیدا کرده بود. به همین دلیل عراقی ها در زمان جنگ با ایران با وجود کمک عظیم فرانسه، امریکا و دربرخی موارد اتحاد شوروی نتوانستند طی 8 سال برکشوری که ازهمه سو تحریم و محاصره شده و غیر از کلاشینکف سلاح دیگری در اختیار نداشت پیروز شوند. ولی ایران تنها در برابرتجاوز ارتش میلیونی صدام با پشتیبانی امریکا و اتحاد شوروی و فرانسه ایستادگی کرد».
جمال ادامه داد: «مهمترین مسئله این است که این کشور برخلاف عراق وخیلی ازکشورهای دیگر ازجمله یوگسلاوی دوران میلوشویچ بلد است، می تواند و اماده است بدون توجه به احتمال نابودی خود با متجاوز بجنگد چون این را رسالت خود می داند. این تفکر کاملا با طرز فکر لیبرال هایی که برای ادامه حیات می جنگند و جنگ از طریق دیگران را ترجیح می دهند تفاوت دارد».
جمال سپس به موضوع پیشرفت های تکنولوژیک ایران پرداخت و تاکید کرد: «درکل می توان گفت که ایران معجزه فناوری انجام داده است. در حالی که دمیتری مدودف از لزوم نو آوری صحبت می کند ایران به طور واقعی این کار را انجام داده و ایران فعلی از زمین تا اسمان با ایران حتی 10 سال پیش فرق دارد چه برسد به ایران سال های 1992 و 1993. به همین دلیل این کشور چیزهای زیادی برای غافلگیرکردن متجاوزان در چنته دارد».